Muru kõrgus Tallinnas ei tohi ületada 15 sentimeetrit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muru tuleb Tallinnas pidevalt pügada.
Muru tuleb Tallinnas pidevalt pügada. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsuse istungil otsustati eile saata linnavolikogule määruse eelnõu, millega tehakse muudatusi ja täpsustusi linna heakorraeeskirjas. Ühe kummalise muudatusena on sätestatud, et muru kõrgus peab pealinnas olema kuni 15 sentimeetrit.

Tallinna keskkonnaametit kureeriva abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul tingisid heakorraeeskirja muutmise ühelt poolt seadusemuudatused ja teisalt vajadus täpsustada olemasolevat regulatsiooni.

«Heakorraeeskiri hõlmab pea kõiki linna elukorraldusega seonduvaid valdkondi ning sellega reglementeeritakse nii ametiasutuste kui üksikisikute õigused ja kohustused, eesmärgiga tagada inimsõbralik ning traditsioone austav elukeskkond,» ütles Sarapuu.

Sarapuu sõnul on eriti ajakohased praegu need eeskirja punktid, mis sätestavad suviseid heakorratöid. Näiteks kinnistute omanikel on  kohustus teha umbrohutõrjet, niita rohkem kui 15 sentimeetri kõrgust muru, pügada hekki ning korraldada ka selliste põõsa- ja puuokste kärpimist, mis kasvavad väljapoole kinnistu piire, põhjustades õhuliinide postidel paiknevate elektri-, tänavavalgustus- ja sideliinide rikkeid.

Kuna inimeste tegutsemine kuumadel suvepäevadel on ettearvamatu, siis sätestab Tallinna linna avaliku korra eeskiri (§ 5 lg 2) ka selle, et linnakodanikel ja Tallinna külalistel on keelatud telkida või ööbida kalmistutel, haljasaladel, parkides ning mujal selleks mitte ettenähtud kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles