Petrone: ameeriklaste silmist paistab uus ajastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Petrone
Epp Petrone Foto: Sille Annuk

USAs New Yorgis viibiva eestlasest kirjastaja Epp Petrone sõnul võib Barack Obama uueks presidendiks valinud ameeriklaste silmis märgata usku ja tahet alustada uut ajastut.


«Kuulasin uuesti Obama kõnet ja vaatasin suurplaane inimeste silmadest ja pisaratest ja peanoogutustest. Midagi väga erilist paistab sealt. Uus ajastu, usk - ja tahtmine ise kaasa aidata,» kirjutas Petrone täna öösel oma blogis.

«Rekordarv valijaid, rekordarv noori valijaid, rekordarv kampaanias aktiivselt osalejaid,» loetles aastaid USAs elanud Petrone tõendeid demokraadist Obama toodud muutuse kohta.

«Valitud sai lootus, ütles üks kommentaator. /.../ Mulle meeldis see mõte.»

Ta kiitis ka vabariiklase John McCaini kaotuskõnet, nimetades seda ilusaks. «McCain oma parimas kuues, naljakas ja otsekohene.»

Petrone sõnul valitses teda eile õhtuni tunne, et võib juhtuda midagi, mis edust hoolimata Obama edumaa kaotuseks kahandab.

«Must mees läks oma Ameerika unistusega riigi kuulsaima naise vastu, kelle presidendiks saamisest on räägitud viimased kümme aastat,» kirjeldas ta Obama parteisisest võitlust Hillary Clintoniga.

«Ja siis läks ta USA kõige lahedama vabariiklase vastu,» viitas Petrone John McCainile.

«Rahulikult rääkis ta oma lugusid, rahulikult tutvustas oma plaane. Kuni täna õhtuni tundus, et see on ikkagi võimatu, mingi jama juhtub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles