Kudumisgrafiti vallutab Tallinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafiti.
Grafiti. Foto: Peeter Langovits

Vabatahtlikud kudujad on möödunud aasta oktoobrist valmistanud umbes 340 erinevas suuruse, värvi ja mustriga kudusmigrafiti tükki, mille vabatahtlikud juunis Tallinna linnapildi kaunistamiseks ja linnakodanikele vaatamiseks ning katsumiseks üles panevad.

Tallinna spordi- ja noorsooameti ning transpordiameti eestvedamisel vallutab juunis Tallinna linnapildi kudumisgrafiti. Nii kaetakse sellise grafitiga Tammsaare pargi pingid, puud ja tänavavalgustid, Viru keskuse bussterminali betoonsambad ning Tallinna uutobussikoondise madalapõhjaline buss.

Kudumisgrafitit tehakse Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 raames, esimene ettevõtmine toimub Viru keskuse bussiterminalis juba homme.

«Kudumisgrafiti on ideaalne võimalus, kuidas muidu tavalisse ja halli linnapilti särtsu ja omapära tuua. Eriti just praeguse kultuuri täis aasta raames on hea, kui suudame sellega püüda nii kohalike inimeste kui välismaalaste pilke ning neid grafiti olemuse ja vormi peale rohkem mõtlema kutsuda. Samuti on märkimisväärne, et meieni jõudnud kudumisgrafitit on teinud nii noored kui vanad ning poisid-tüdrukud üheskoos,» lausus spordi- ja noorsooameti noorsootöö osakonna juhataja Ilona-Evelyn Rannala.

Kudumitest grafiti tegemisele on kaasa aidanud ning suure töö ära teinud kümnete Eesti koolide õpilased ja õpetajad, vabatahtlike meeskond, Eesti Käsitööõpetajate Selts, Eesti Puuetega Inimeste Koda ning Eesti Pensionäride Ühenduste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles