Kalmistuparki risustavad garaažid lammutatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimisel tehtavad kaevetööd
Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimisel tehtavad kaevetööd Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Põhja-Tallinnas asuva Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimisel lammutatakse endise kalmistu väravatorni vastas asuvad garaažid.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on Kalamaja kalmistupargi miljööd risustavate garaažide lammutamine vältimatu osa kogu kalmistupargi rekonstrueerimistöödest.

Tema sõnul rajatakse peremehetuks tunnistatud garaažide asemele kalmistupargi külastajate jaoks autoparkla.

Garaažihoone 10 garaažiboksi ja 3 garaažiboksi vundamendiga anti linnavalitsuse korraldusega kommunaalameti valitsemisele. Kommunaalamet tellib garaažide lammutusprojekti, mis kooskõlastatakse kultuuriväärtuste ametiga.

Endise kalmistu territooriumil asuva pargi rekonstrueerimisel säilitatakse projekti kohaselt kunagise Kalamaja kalmistu korrastatud kõrghaljastusega nostalgiline ja rahulik miljöö.

Pargi rekonstrueerimistööde projekteerija on AS K&H. Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimistööde leping on sõlmitud AS-ga Terrat. Tööde esialgne lõpptähtaeg on 15. juuli 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles