Ringkonnakohus saatis politseinikku vigastanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Tallinna ringkonnakohus mõistis reaalse vangistuse mehele, kes põhjustas mullu kevadel Prangli saarel politseinikule raskeid vigastusi toonud liiklusõnnetuse.

Kui Harju maakohus leidis tänavu aprillis, et 27-aastase Tõnis Metsääre karistamiseks piisab ühe aasta ja kaheksa kuu pikkusest tingimisi vangistusest, siis ringkonnakohus tühistas selle otsuse ja saatis mehe sama pikaks ajaks reaalselt trellide taha. Sellist karistust oli eelnevalt nõudnud ka prokurör.

Ühtlasi tuleb Metsäärel tasuda kannatanu kasuks 12 782 eurot.

Raske õnnetusega lõppenud sündmused said alguse mullu 1. mai pärastlõunal, kui alkoholi tarvitanud 27-aastane Tõnis Metsäär otsustas aidata sõpra ning pukseerida oma Mitsubishi Pajeroga tema Ford Escorti. Toimuvat nägi pealt saarel viibinud Põhja prefektuuri politseinik Jüri (51), kellele tundis Metsääre käitumine kahtlane ning ta otsustas meest kontrollida.

Uurimise andmetel andis Jüri Metsäärele üheselt mõistetava korralduse auto juhtimine lõpetada, kuid sellele vaatamata vajutas Metsäär gaasipedaali ning Mitsubishi ja selle slepis olnud Ford hakkasid liikuma. Politseinik takerdus sõidukeid ühendavasse trossi, kukkus ja jäi Fordi alla. Kiirabi viis korrakaitsja Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus tal tuvastati rasked vigastused.

Politsei alustas Metsääre suhtes kriminaaluurimist, mille kohtueelse menetluse lõppedes sai ta süüdistuse raske liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid ettevaatamatusest  rasked vigastused kannatanule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles