Veebikonstaabel: juba on algatatud ka kriminaalasju

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikonstaabel Andero Sepp.
Veebikonstaabel Andero Sepp. Foto: Politsei

Nädalapäevad töötanud politsei veebikonstaabel saab päevas umbes 30 päringut, enam kui kümnel juhul on laekunud info alusel alustatud ka menetlust.

Veebikonstaabel Andero Sepp rääkis ERR Uudistele , et alaealiste kohta laekunud infos on raskematel juhtudel tegemist lapspornograafiaga või alaealiste seksuaalse ärakasutamisega. Samuti on teateid kelmustest, mis puudutavad peaasjalikult kuulutusportaale.

Kõige populaarsem suhtluskanal, mille kaudu politseiga kontakti otsitakse, on Facebook. Seal esitatakse Sepa sõnul pigem kergemat sorti küsimusi, mis puudutavad näiteks liiklusseadust. E-mail on tema sõnul pigem täiskasvanute pärusmaa ja sinna tulevad üldjuhul sellised teated, mille puhul tuleb alustada menetlust.

«Minu ülesandeks on infot kontrollida ja selgitada võimalikult palju täiendavaid asjaolusid ja seejärel otsustada, kas edastada see info juba kolleegidele, kes menetlust alustavad,» sõnas Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles