Harjumaa saekaatripõlengul suudeti metsa süttimine ära hoida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja
Tuletõrjuja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Keila lähedal Määru külas süttis täna õhtul põlema saekaater, kuid ajaks, mil päästjad kohale jõudsid, oli hoone praktiliselt hävinud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava rääkis ERRi uudisteportaalile, et väljakutse tuli kell 18.10 ning esimesena reageeris sellele Risti meeskond ja seejärel Nõmme ja Mustamäe meeskond, need kaks aga pöördusid tagasi.

Kohapeal töötas kolm päästemeeskonda, Padise vabatahtlikud ja üks paakauto.

«Kui päästjad kohale jõudsid, selgus kõigepealt, et väljakutse põhjustanud saekaater on hävinud ja kuna seal läheduses oli mets, siis tuli tegelema hakata põhiliselt valmis saematerjali virnade ja saepuruhunnikute kaitsega, et tuli metsa ei läheks ja et materjal ei süttiks,» kirjeldas Raava.

Ta lisas, et põlengupaiga kõrval asus õnneks tiik, mistõttu oli veevarustus hea ja suurem kahju suudeti ära hoida ning kella 19.38ks oli tuli praktiliselt kustutatud ja päästjad võisid lahkuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles