Kaitsevägi ostab poole miljoni eest sõidukijuhtide koolitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitsevägi ostab poole miljoni euro eest sõidukijuhtide koolitust, kolme aasta jooksul läbib koolituse umbes 2500 ajateenijat ja kaadrikaitseväelast.

Riigihanke aruandest selgub, et kaitsevägi on sõlminud lepingu kaitseväe ajateenijate ja kaadrikaitseväelaste A, B, C, D, CE, DE ja ADR kategooria sõidukijuhtide koolituse läbiviimiseks. Koolitus sisaldab ka ARKi eksamite läbiviimise korraldamist.

Hankele laekus üks pakkumine MTÜ-lt Eesti Autokoolide Liit, kellega kaitsevägi sõlmis kolmeaastase lepingu. Lepingu maht on 500 000 eurot.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja ütles BNSile, et 2010/2011 aastal on planeeritud koolitada ligi 800 inimest. Neist umbes 600 on ajateenijad.

Kolme aasta jooksul saab koolitust umbes 2500 kaitseväelast, seega kulub pressiesindaja hinangul sõidukoolituseks umbes 200 eurot ühe inimese kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles