Koolijuht tutvus välismaisel õppereisil pesuvabrikuga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka pesuvabrikus käigust võib koolijuhi sõnul hilisemas töös kasu olla.
Ka pesuvabrikus käigust võib koolijuhi sõnul hilisemas töös kasu olla. Foto: Corbis / Scanpix

Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis käis oktoobri lõpus Portugalis ajakirja Director korraldatud seminar-reisil, mille käigus tutvus lisaks muudele ettevõtetele ka meeste- ja naiste pesutööstusega.

«Kuigi tegemist oli valdavalt äriinimestest koosneva seltskonnaga, peab ütlema, et loovad ideed ja lahendused ning see, kuidas inimeste tööd arukamalt korraldada, käivad ikka inimestega kaasas ja on rakendatavad nii tootmises, koolis kui omavalitsuses ja mujalgi,» rääkis Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis oma reisist Meie Maale ning lisas, et selliste ideede saamine oligi üks reisi peamisi eesmärke.

Takkise sõnul ei kogune sellistel reisidel tavaliselt mitte väga palju vahetult kasutatavaid rakendusi, küll aga avardab see mõtteviisi, aitab mõtestada senitehtut ja saadu realiseerub edaspidise töö käigus.

Ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju sõnul külastati ettevõttejuhtidele mõeldud reisil aastakümneid meeste aluspesu õmmelnud firmat Impetus, lisaks käidi Porto linnas asuvas veinitööstuses, külastati Portugali kõige kuulsamat portselanitehast ja jalgpalliklubi Lissaboni Sporting.

Koolijuhi reisikulud tasus koolituskeskus Osilia omavahenditest, komandeeringu päevarahad maksti õppeasutuse koolituseelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles