Saaremaa piimatööstuses läks äikese tõttu raisku mitu tonni juustu (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustukerad.
Juustukerad. Foto: REMKO DE WAAL/AFP/SCANPIX

Nädala eest Kuressaare äärelinna tabanud öine elektrikatkestus pani põntsu Saaremaa piimatööstusele, kel rikke hetkel juustutegu pooleli jäi, kirjutab Saarte hääl. 

Saaremaa piimatööstuse juhatuse esimees Ülo Kivine märkis, et nende jaoks saabus katkestus väga kehval ajal. «Juustutootmine just käis ja pidime seetõttu päris mitu tonni juustu utiliseerima,» nentis ta. Vool oli ära vaid mõne aja, kuid hakkas seejärel kõikuma. «Tuli ja läks, tuli ja läks ning see tekitas paraja ebameeldivuse.»

Tööstusele tähendas rike vähemalt 10 000 euro suurust kahju, kuid Kivine tänab õnne, et voolukõikumine ei olnud veelgi suuremahulisem. «Sain aru, et oli üksikuid tarbijaid, keda see seekord puudutas,» ütles ta. Tööstuse kahjud on siiski kokku löödud ning neid oli üle 10 000 euro. «Loodame hüvitust, selle jaoks kindlustus ongi, aga menetlus käib ja vastust ei ole, kuidas seekord asi lõpeb.»

Kivise sõnul on nad analoogse olukorra läbi elanud tänavu veebruaris. «Ka seekord võtsid töötajad öösel käsitsi selle juustu kateldest välja ja nii see meie jaoks lõppes,» sõnas Kivine.

Tööstuse juhi sõnul on nad suhelnud Elektrileviga. Päris täpset analüüsijärgset vastust tema ei teagi, kuid oletatavalt oli rikkel mitmeid põhjuseid. «Ikka vanad süsteemid ja liigne niiskus,» sõnas Kivine. «Saaremaal ju sadas vihma terve teisipäeva.»

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Virgo Vaabel tõdes, et 4. juuli ööl tekkinud elektrikatkestus hõlmas peamiselt Kuressaare äärelinna Kuivastu maantee poole jäävat osa. Selle põhjuseks oli lühis maakaablis, mis tekitas omakorda ülepinge veel kahes liinis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles