Kaitseliitlased osalevad Leedus toimuval õppusel Amber Hope

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amber Hope 2007.
Amber Hope 2007. Foto: Kaitseliit

Kaitseliidu Pärnumaa maleva jalaväekompanii ja Kaitseliidu ohvitserid osalevad 13.-23. juunini Leedus toimuval rahvusvahelisel kriisiohjamisõppusel Amber Hope 2011.

Amber Hope 2011 on Leedus tänavu toimuv suurim õppus, millest võtab osa üle 2200 sõjaväelase ja tsiviilametniku üheksast NATO ja NATO partnerriigist - Kanadast, Eestist, Soomest, Gruusiast, Lätist, Norrast, Poolast, USAst  ja Leedust, vahendas Kaitseliidu pressiesindaja.

Õppused toimuvad kahes kohas: maaväe komponent harjutab Pabradese harjutusalal ning mereväelased Leedu territorialvetes Läänemerel.

Õppuse eesmärk on harjutada erinevate riikide sõjaväelaste koostööd kriisiohjamisoperatsioonide läbiviimisel.

Õppuse stsenaariumi aluseks on viimased kogemused mida õppusel osalevad rigid on ammutanud Afganistanist, Iraagist ja Aafrika sarve piirkonnast.

Eestit esindab õppusel 130 kaitseliitlast, sealhulgas kergejalaväekompanii KLi Pärnumaa malevast (122), 6 ohvitseri pataljoni staabis ja 2 ohvitseri õppuse hindamismeeskonnas. Eesti kompanii on õppusel soomlaste juhitava pataljoni koosseisus.

Rahvusvahelist õppust Amber Hope on Leedus korraldatud 1995. aastast. Viimati korraldati seda 2007. aastal  Klaipëdas. Eesti osaleb õppusel kaheksandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles