Tšehhid monteerivad võidusamba sisse metallist redelid

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusambast on praeguseks valmis tehtud selle betoonsüdamik.
Võidusambast on praeguseks valmis tehtud selle betoonsüdamik. Foto: Peeter Langovits

Homme hommikul saabub Tallinna tšehhi klaasimeistrite seitse tonni kaaluv saadetis, millest lõviosa moodustavad võidusamba betoonsüdamiku külge monteeritavad metallsõrestikud ja samba sisse monteeritavad redelid.

Redelid tulevad Vabadussõja võidusamba teeninduskäigu sisemusse ning kulgevad üles samba tipuni ning need on vajalikud samba hooldustööde läbiviimiseks, nagu näiteks valgustuslampide vahetamine, klaasdetailide hooldus ja vajadusel klaaspaneelide väljavahetamine, elektrijuhtmete hooldus, teatas kaitseministeerium.

Samuti on saabuvad autokoormas ka mitmesugused metallist kinnitusvahendid ja metallkonstruktsioonide kohale paigutamiseks ning mahalaadimiseks vajalikud mehhanismid.

Metalldetailide monteerimine algab ministeeriumi teatel kohe pärast detailide saabumist ning montaažitöödeks püstitatakse samba betoonsüdamiku ümber telk, mis kaitseb monteerijaid tuule, vihma ja külma eest.

Telgi ülespanek algab juba täna lähitundidel.

Eile valmis klaasdetailide ladustamiseks vajalik ala, mis kaeti killustiku ja Ämari lennuväljalt toodud 24 betoonpaneeliga. Klaaspaneelide transpordi aeg peaks selguma lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles