Ida-Tallinna keskhaigla hooldusravikliinikus Järvel töötab juba kümmekond aastat hingehoidja, kelleks viimastel aastatel on Miina Piir. Tema kohuseks on anda hingelist tuge nii patsientidele kui ka nende lähedastele, samuti märgata, kui haigla töötajad ärakuulamist vajavad. Kahjuks on nii psühholoogi kui ka vaimuliku teadmisi ühendavaid hingehoidjaid alles vähestes haiglates.
Ida-Tallinna keskhaigla hooldusravikliinikus Järvel töötab juba kümmekond aastat hingehoidja, kelleks viimastel aastatel on Miina Piir. Tema kohuseks on anda hingelist tuge nii patsientidele kui ka nende lähedastele, samuti märgata, kui haigla töötajad ärakuulamist vajavad. Kahjuks on nii psühholoogi kui ka vaimuliku teadmisi ühendavaid hingehoidjaid alles vähestes haiglates. Foto: Toomas Huik

Haiglates on viimastel aastatel muutunud populaarseks suhtlemiskoolitused, kuid Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas alles kavatsetakse patsientidega suhtlemist ja kriisi lahendamist puudutava aine killud üheks kohustuslikuks aineks kokku viia.

Kommentaarid
Copy