Viimsi remondib teid järelmaksuga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd Tallinnas.
Teetööd Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Viimsis Altmetsa elurajoonis avati täna 1,8 kilomeetrit remonditud teid, mis läksid maksma 4,3 miljonit krooni ja mille vald lasi valmis ehitada viieaastase järelmaksuga.

 Viimsi abivallavanema Jan Trei sõnul paranesid tänu uuele teekattele oluliselt Altmetsa põigu, Tagakäära, Käära põigu, Käära tee ning Kääraotsa teeolud, teatas Viimsi vallavalitsus. 

Trei lausus, et Altmetsa teedeehitusel rakendati uut lähenemist - teed rajati viieaastase järelmaksu abil. «Pikaajalise järelmaksuga teedeehitus võimaldab piiratud rahaliste ressurssidega võimalikult palju valla teid rekonstrueerida ja välja ehitada, hajutades samas maksekohustusi,» lisas ta.

«Kuna vallal on fiskaalpoliitiliselt rasked ajad, siis oleme otsinud innovaatilisi ja mõistlikke lahendusi, et omavalitsus suudaks jätkuvalt oma infrastruktuurilisi kohustusi vallaelanike ees täita ning seda ka olukorras, kus tuleb hakkama saada nappide rahaliste vahenditega,» märkis Viimsi vallavolikogu liige Peeter Oja.

Altmetsa piirkonna teetööde eest on Viimsil õigus ehitajale maksta tervikuna või osaliselt ning samuti enne tähtaega. Enne tähtaega tagasi makstud summalt intressi ei arvestata.

Riigihanke pakkumuse käigus kujunes aastaintressiks ligi kaks protsenti, ütles Trei. Altmetsa elurajooni teid rekonstrueeris AS Talter ning tööde maksumus oli 4,3 miljonit krooni.


Trei sõnul on Viimsi vald sel aastal rajanud kokku viis kilomeetrit uusi teid. Ta lisas, et tuleval aastal on valla prioriteet kergliiklusteede rajamine.

«Eesmärgiks on rajada Viimsi valla ühtne kergliiklusteede võrgustik, mis ühilduks Tallinna kergliiklusteede võrgustikuga,» lausus ta. «Tuleval aastal on plaanis välja ehitada ka Pärnamäe tee valgustatud kergliiklusteed, mis viiks välja Tallinna Ecolandi hotellini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles