Otsalt kavatses politseitööst loobuda

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Sille Annuk.

Praegune Lõuna prefekt Aivar Otsalt oli enne Ida prefektiks asumise jaa–sõna andmist kaalunud politseitööst üldse loobuda.

«Tegelikult olin ma mõelnud hoopis muudele väljakutsetele ja keskendusin pigem sellele, et leida omale väljakutseid teisel elualal. Kuid jah, viimased rääkimised politseipeadirektoriga viisid selleni, et ta tegi mulle ettepaneku ja mina olin selle ettepanekuga nõus,» ütles ta Postimees.ee’le.

Konkreetset valdkonda, kuhu ta suunduda kavatseb, Otsalt siiski avaldada ei soovinud.

Otsalt kinnitas, et ta ei kahetse oma valikut ja võtab Ida prefektiks saamist kui uut väljakutset.

Tema sõnul on Ida-Virumaal eelkõige puudus materiaalsetest ressurssidest.

«On ilmselge, et kui Ida-Virumaal soovitakse stabiilsust ja turvalisust tagada, siis tuleb sinna investeerida. Kui on olemas vahendid ja inimesed, siis ma usun, et eesmärk on võimalik täita. Mina olen selleks valmis.»

Lõuna prefektuuri hindab Otsalt stabiilseks ja väga hästi toimivaks. «Siin on head juhid ja korralik materiaal-tehniline baas. Ma usun küll, et Lõuna prefektuuri on väga hea üle anda.»

Ilmselt uueks Lõuna prefektiks saavat Tarmo Kohvi hindab Otsalt heaks kolleegiks.

«Minu hinnang temale kui politseijuhile on hea,» lisas Otsalt.

Kui siseminister kinnitab politseipeadirektori Raivo Küüdi ettepaneku, suundub Lõuna prefekt Aivar Otsalt 1. jaanuarist juhtima Ida prefektuuri, Ida politsei ülem Tarmo Kohv siirdub aga vastukaaluks lõunasse korrakaitsjaid juhtima.

1964. aastal sündinud Aivar Otsalt on töötanud uurija, eriti tähtsate asjade uurija ning Valga ja Tartu politseiprefektina. Aasta lõpuni on ta Lõuna politseiprefekt.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles