Aaviksoo külastas Afganistanis teenivaid kaitseväelasi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo kaitseväelast Margus Volti autasustamas.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo kaitseväelast Margus Volti autasustamas. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Jaak Aaviksoo külastas täna Helmandi provintsis Now Zadi asulas teenivat Eesti jalaväekompaniid ja miinipildujarühma.

Minister väisas täna ennelõunal Lashkar Gah’s asuvat Briti Helmandi lahingugrupi staapi ning kohtus ka Lashkar Gah provintsitaastusmeeskonnas töötava Eesti meditsiinieksperdi Argo Partsiga, teatas kaitseministeerium.

Seejärel lendas Aaviksoo Now Zadis asuvasse liitlasvägede tugipunkti, kus teenib Eesti jalaväekompanii Estcoy-6, miinipildujarühm ja logistiline toetuselement.

Aaviksoo sõnul on Eesti kaitseväelaste kuulsus meie partnerite seas teinud Eesti-suguse väikeriigi kümme korda suuremaks. «See, et te olete ennast siin kõige paremast küljest näidanud, on oluline nii kaitseväele, teile endile kui ka nendele, kes teid kodus ootavad. Kõigi nende inimeste nimel ütlen teile aitäh,» ütles Aaviksoo Now Zadis Eesti sõduritele.

Kaitseministri sõnul on nii afgaanidel endil kui ka liitlasvägedel Afganistanis veel pikk ja raske tee käia enne, kui olukord riigis on lõplikult stabiliseeritud.

Aaviksoo kinkis kõikidele Lõuna-Afganistanis teenivatele kaitseväelastele Eesti kaitseministeeriumi vapimärgiga soome pussi.

Õhtul kohtus Aaviksoo Camp Bastioni-nimelises sõjaväebaasis teenivate Eesti kaitseväelastega ning külastas sealset sõjaväehaiglat, kus teenib ka Eesti kirurg kaptenmajor Jaan Kirss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles