Puurmani vald tühistas Talterile antud uuringuloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurmani vallavanem Rauno Kuus nõustus, et on ilmselt pisut oma volitusi ületanud..
Puurmani vallavanem Rauno Kuus nõustus, et on ilmselt pisut oma volitusi ületanud.. Foto: Sille Annuk.

Jõgevamaa Puurmani vallavolikogu otsustas rahuldada kohalike elanike vaide, milles nõuti ASile Talter geoloogiliste uuringute tegemiseks antud loa tühistamist.

Puurmani vallavolikogu esimees Üllar Schaffrik ütles, et volikogu otsustas täna rahuldada vaide, milles 72 vallaelanikku nõudsid, et tunnistataks kehtetuks volikogu varasem otsus, millega AS Talter sai loa teha Pikknurme külas Sadukülas geoloogilisi uuringuid.

Samas märkis Schaffrik, et maapõue seaduse kohaselt on ettevõttel võimalik juhul, kui kohalik omavalitsus keeldub kaevandamisluba andmast, pöörduda loa saamiseks valitsuse poole.

Schaffriku sõnul ei olnud volikogu tänane otsus üksmeelne, vaide rahuldamise poolt hääletas viis, vastu kolm ja erapooletuks jäi kaks volikogu liiget.

Enne volikogu istungit teatas kaevanduse rajamise vastu võitlev Katrin Joost meediale, et esitas kaitsepolitseile dokumendid, millest nähtub, et vallavanem Rauno Kuus ületas pädevust, kui andis möödunud aasta veebruaris valla nimel Talterile nõusoleku üldgeoloogilise uurimistöö alustamiseks Pikknurme külas.

Schaffriku sõnul ei arutanud volikogu sel istungil vallavanema kohta tehtud etteheiteid, kuid ta ei välistanud võimalust, et seda tehakse tulevikus.

Vallavanem Kuus ütles, et volikogu tõepolest ei arutanud Talterile uuringuteks loa andmist ning loale andis allkirja tema.

Kuus ütles samas, et praeguseks on ka tema kaevanduse rajamise vastu.

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja rääkis, et dokumendid on kaitsepolitseile saabunud, kuid otsust edasise tegevuse kohta ei ole amet veel langetanud. Ta pidas võimalikuks, et kuna kaitsepolitsei menetleda on ainult kuus suuremat omavalitsust, edastatakse dokumendid seisukoha võtmiseks ja kontrollimiseks kohalikule prefektuurile.

Samal teemal:

Karjäärivastased kimbutavad vallavanemat kaitsepolitseiga 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles