ERR.ee: Mart Jüssi jätaks uue maanteelõigu ehitamata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmsi küla elanik Sulev Piirsalu näitab kohta, kuhu plaanitakse uut maanteelõiku.
Silmsi küla elanik Sulev Piirsalu näitab kohta, kuhu plaanitakse uut maanteelõiku. Foto: Raigo Pajula

Tallinna-Tartu maantee Kose ja Mäo teelõikude eelprojekti keskkonnamõju hindamise aruande arutelul tegi riigikogu keskkonnakomisjoni aseesimees Mart Jüssi ettepaneku jätta uus teelõik ehitamata.

Erakonna Eestimaa Rohelised fraktsiooni liikme Mart Jüssi arvates võiks hoopis kaasajastada praegust teed, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Liiklusohtlikud olukorrad tekivad seal meie madalast liikluskultuurist ja teehooldusest ja sellistest asjadest lähtuvalt. Sellepärast tahaksin arutelu juures näha ka tõsist soovi vaadata, mida saab vana trassiga peale hakata,» ütles Jüssi.

Tallinna-Tartu maantee Kose ja Mäo vahelise lõigu suures osas uude asukohta ehitamise kava tekitab vastuseisu eelkõige aga kohalike elanike hulgas. Eriti on põhjust keskkonnamõju hindaja soovitatud trassivaliku suhtes mures olla Silmsi küla elanikel, kelle meelest on keskkonnamõju uuringu aruandes arvukalt faktivigu.

Keskkonnaeksperdid lubasid Silmsi küla rahvaga veelkord kokku saada, ettepanekuid keskkonnamõju aruande täiendamiseks saab teha 21. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles