Obama valis personalijuhiks kogenud parteisõduri

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama (paremal) ja Rahm Emanuel.
Barack Obama (paremal) ja Rahm Emanuel. Foto: SCANPIX

Ühendriikide 44. presidendiks valitud demokraatide kandidaat Barack Obama valis oma administratsiooni juhiks parlamendi alamkoja liikme Rahm Emanueli.


«Ma teen selle ametikoha teatavaks esimesena, sest personalijuhil on keskne roll presidendi ja administratsiooni eesmärkide täitmisel,» ütles Obama oma valikut põhjendades, vahendas Reuters.

Vabariiklaste leerist kostis nurinat selle üle, et Obama valis vaatamata oma lubadusele kaasata oma meeskonda ka vabariiklasi sellele kohale kogenud parteisõduri. Samuti räägitakse kuluaarides sellest, et Obama kaasab oma meeskonda palju koduosariigi Illinoisi poliitikuid. 

48-aastast Emanueli hinnatakse kui head strateegi, kelle eestvedamisel suutsid demokraadid 2006. aastal toimunud vahevalimistel parlamendi alamkojas taas võimu haarata.

Demokraadist esindajatekoja liige esindab Illinoisi osariiki alates 3. jaanuarist 2003 ning teda peetakse üheks mõjukamaks demokraadiks. Judaismi usku Rahm on olnud varem ka endise presidendi Bill Clintoni poliitnõunik.

Ta on õppinud Sarah Lawrence kolledžis ja Northwestern ülikoolis. Pärast Clintoni teise ametiaja lõppu töötas ta lühiajaliselt ka erasektoris kahe investeerimispanga tegevdirektorina, kuid pöördus peagi tagasi suurde poliitikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles