Jaanalinnu liha tarvitatakse toiduks senisest vähem

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanalind
Jaanalind Foto: SCANPIX

Kuus aastat tagasi oli Saare maakonna jaanalinnuliha tootjatel olukord, kus ei jõutud Tallinna nii palju liha anda, kui taheti, kuid nüüd on üle maailma erinevas sortimendis toodetud jaanalinnuliha hulgiladudes külmutatult nii palju sees, et värske liha järele on nõudlus langenud.

Kaarma valla Kungla küla Pärna talu peremees Elmut Vahter rääkis, et ta võttis pangast 150 000 krooni laenu oma farmi arendamiseks, kuid siis tuli siinsele turule külmutatud hakkliha ja see on värskest lihast tunduvalt odavam, kirjutas Meie Maa.

«Kokad said sellest jaanalinnu hakklihast maitsva toidu valmistamisega väga hästi hakkama ja meie äri kippus kõrbema,» sõnas ta. «Kuna pidin oma muude tegemiste tuludest katma jaanalinnukasvatuse kulud, lõpetasin ka mina.

«Jah, mitmed kliendid on ära öelnud, masu aeg tuli peale ja see avaldas tublisti mõju, aga püüame vastu pidada ja nuputame ellujäämise variante pidevalt,» lisas Muhu valla Laasu talu peremees Elmet Erik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles