Tallinna vangla asemele kerkib paarkümmend kortermaja

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid OÜ visioon Tallinna Vangla asemele rajatavast rajoonist Magasini tänava piirkonnas.
Arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid OÜ visioon Tallinna Vangla asemele rajatavast rajoonist Magasini tänava piirkonnas. Foto: KOKO Arhitektid OÜ

Nelja aasta pärast Tallinna kesklinnast Magasini tänava piirkonnast ära koliva vangla asemele kerkib esialgse kava kohaselt enam kui paarikümnest korter- ja ärimajast koosnev rajoon.

Riigi Kinnisvara (RKAS) korraldatud ala arhitektuurivõistlusel pälvis esikoha OÜ KOKO Arhitektid ning võidutöö näeb ette enam kui paarikümne uue korter- ja ärimaja ehitamise piirkonda.

Kavandatud kortermajad on valdavalt kolmekorruselised, millele lisandub kõrge soklikorrus.

Võidutöö välja valinud žüriid juhtinud RKASi arendusosakonna juhataja Hannes Kuhlbachi sõnul vastas võidutöö kõige enam võistluse tingimustele - naabruses asuva miljööväärtusliku piirkonnaga haakuv hoonestusmaht, võimalus arendamiseks väiksemate osadena ja sidusus kavandatava Lõunaväilaga.

Võistluse põhieesmärk oli saada võistlusalale parim planeeringuline ja mahuline lahendus, mis käsitleb maapinda, funktsioonide paiknemist ning hoonestuse lahendust, teatas Riigi Kinnisvara oma pressiteates.

Tallinna vangla ala saab arendama asuda alates 2012. aastast, kui valmib uus Tallinna vangla Maardus.

Alates tänasest on Tallinna linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7) välja pandud kõik võistlusel osalenute maketid ning kavandid. Huvilistel on võimalik näitusega tutvuda nädala jooksul.

Ka Tallinna vangla kinnistu vahetusse naabrusse Magasini hooldushaigla alale on kavandatud uus suur elurajoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles