Ülesvõetud raudtee ootab inimest

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on ülesvõetud raudtee Raekülas.
Fotol on ülesvõetud raudtee Raekülas. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

See suvi läheb Eesti raudtee ajalukku Pärnu-Mõisaküla ülesvõetud raudteega, mis oleks tänavu 19. oktoobril tähistanud oma 102. aastapäeva.


Relsid võeti üles, liiprid kisti välja, kuid järele jäi raudteetamm, mis vastu harjunud kujutelmale niitsirgest raudteest kulgeb käänulisemalt, kui see kunagi vaguniaknast paistis, kirjutas

Pärnu Postimees

.

Ometi ei tea keegi täpselt, mis vanast raudteetammist saab.

Osalt on see võetud kasutusele autoteena, Vaskrääma jaamas on tammiharjale istutatud puid, Surjus on üks männikene ise end liipriprakku juurinud, Voltveti jaamas võib raudteetammi servadest jõulupuu saada ...

Omaette lugu on jaamahoonetega, millest üks ongi juba Pärnu-Mõisaküla liinil varemeteks põlenud.

Mõisakülas, mis koos Pärnu-Mõisaküla-Valga raudteega 1895. aastal kerkima hakkas, on alles mõnesajameetrine lõik rööbasteed, millest võib-olla osatakse midagi atraktiivset luua.

Kahju, kui me ei näe vanas raudteetammis isesugust väärtust ja see muutuks pelgalt kruusareservuaariks, mis teetäiteks laiali veetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles