Hea uudis Ruhnu sõitjatele: Runö tuleb homme liinile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kiirkatamaraan Runö 2012. aastal vette lasti, arvati ekslikult, et ruhnlaste ühendusprobleemid mandriga on murtud. Suuremaid ja väiksemaid probleeme on jätkunud ka tänaseni, kui transpordiamet kuulutas välja uue hanke järgmise vedaja leidmiseks.
Kui kiirkatamaraan Runö 2012. aastal vette lasti, arvati ekslikult, et ruhnlaste ühendusprobleemid mandriga on murtud. Suuremaid ja väiksemaid probleeme on jätkunud ka tänaseni, kui transpordiamet kuulutas välja uue hanke järgmise vedaja leidmiseks. Foto: Urmas Luik

Katamaraani tüüpi parvlaev Runö naaseb homme taas Ruhnu liinile, kinnitas riigihalduse minister Janek Mäggi tänasel valitsuse pressikonverentsil. 

«Homsest on Runö jälle rivis ja usun, et mõneks ajaks on probleem jälle lahendatud,» sõnas Mäggi. Runö naaseb liinile reede õhtul kell 18. 

Ministri sõnul oli Runö peamasinaga seotud probleem päris keeruline, kuigi mootor on ka varasemalt kokku jooksnud – mullu polnud Runö töökorras näiteks kahel päeval. Mäggi sõnul arutati ka alternatiivseid variante, kuid esialgu ükski teine võimalus peale laevale uue peamasina soetamise sobilikuks ei osutunud.

Ruhnu vallavanem Jaan Urvet ütles Kuku Raadios, et laev võiks sõita aastaringselt. Ta viitas, et kolm viimast talve on meri olnud jäävaba, kuid ometigi võetakse 31. oktoobril laev liinilt. «Kord nädalas võiks laev ikka käia,» leidis Urvet. Lisaks leidis ta, et lennuühendus Ruhnuga võiks olla aastaringne. «See on otsustuskoht: kas tahame, et elu, ettevõtted säiliks,» nentis Ruhnu vallavanem.

Kuula pikemat usutlust siit: 

Runö jäi peamasina rikke tõttu Pärnusse kai äärde 23. juunil.

Peamasin vahetati välja ning majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnutsi jääb vana peamasin pärast kordategemist tagavaraks.

Runö ehitas 2012. aastal 3,2 miljoni euro eest (käibemaksuta) Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS.

Eelmisel aastal oli laev rivist väljas kaks päeva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles