Välisoperatsioonidel haavatud kaitseväelased veetsid ühise päeva

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna korraldasid kaitseministeerium, kaitsevägi ja Carolin Illenzeeri fond välisoperatsioonidel vigastada saanutele ürituse Heade mõtete päev, kus arutati tulevikuplaane ja võimalikke arengusuundi haavatute toetamises.

«Esmakordselt on kokku kutsutud kõige laiem haavatute ring, nii raskelt kui ka kergelt haavata saanud ja nende pered,» ütles üritust vabatahtlikuna koordineeriv Kaitseressursside Ameti Värbamiskeskuse Tallinna büroo juhataja Lauri Kurvits. «Loodan, et see päev innustab neid rohkem omavahel suhtlema.»

Ürituse eesmärgiks oli aktiviseerida vigastada saanud kaitseväelaste omavahelist suhtlemist ja panna alus nende tegutsemisele näiteks kolmanda sektori vormis. Samuti oli see hea võimalus saada teada haavatute ootusi ja vajadusi.

Heade mõtete päev algas Salzburgi hotellis hommikukohviga, millele järgnes laskmine Männiku tiirus erinevatest kaitseväes kasutuses olevatest relvadest. Pärast lõunasööki Salzburgi hotellis jätkus päev ümarlauaga, kus haavatud said rääkida oma vajadustest ning sotsiaalse ja psühholoogilise toetuse jaoskond andis ülevaate hetke projektidest ja tulevikuplaanidest. Üritus lõppes ühise õhtusöögiga.

Heade mõtete päeva korraldasid omavahelise koostööna kaitseministeerium, kaitsevägi ja Carolin Illenzeeri Fond.

Carolin Illenzeeri Fond on heategevuslik sihtasutus, mis toetab teenistuses surnud või raskelt vigastada saanud Eesti kaitseväelaste lapsi, tasudes nende koolituskulud ja toetades huvitegevust. Fondi asutasid sel aastal MTÜ Eesti NATO Ühing, MTÜ Reservohvitseride Kogu ja MTÜ OSMTH (kristlikke ohvitsere ühendav organisatsioon).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles