Vanemapensioni eelnõu jõuab sügisel riigikokku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid
Pensionärid Foto: Liis Treimann

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tutvustas riigikogu Reformierakonna ja IRLi saadikutele lapsevanemate pensionikogumist toetavaid seadusemuudatusi, mis peaksid sügisel riigikokku arutusele jõudma.

«Kohtumisel sotsiaalministriga tõdeti, et lapsevanemate pensionikogumise toetamise põhimõtted vajavad veel mõningaid tehnilisi täpsustusi, kuid eelnõu selle kohta peaks igal juhul jõudma valitsuse istungile järgmises kvartalis,» kinnitas riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Remo Holsmer.

Seejärel arutab seadusemuudatusi sügisistungjärgul riigikogu.

«Vanemahüvitise edasiarendusena oleme kokku leppinud, et maksame alates 2013. aastast sündinud lapse ühele vanemale 4 protsenti riigi keskmiselt palgalt vanema teise pensionisambasse kuni lapse 3-aastaseks saamiseni,» rääkis Holsmer.

Lisaks täiendava makse tegemisele lapsevanema pensionisambasse on koalitsioon otsustanud, et 01.01.1991–31.12.2012 sündinud lapse ühele vanemale makstakse tulevikus pensionilisa kahe aastahinde väärtuses.

1. jaanuarist 2015 makstakse enne 01.01.2013 sündinud lapse ühele vanemale täiendavat pensionilisa ühe aastahinde väärtuses.

«Kehtiv vanemahüvitise süsteem on olnud edukas meede andmaks vanematele kindlustunde sissetulekute osas kuni lapse pooleteiseaastaseks saamiseni. Nüüd soovime seda edasi arendada, lisades riigi toe pensionikogumisel,» märkis sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles