Võidupüha paraadilt saadetakse võidutuli kõikidesse maakondadesse

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaaniöö võidutuli.
Jaaniöö võidutuli. Foto: Rainis Liir

Võidupüha paraadil võtavad presidendilt võidutule vastu Kaitseliidu kooli parimad kursuslased ja viivad seejärel tule kõikidesse Eesti maakondadesse.

Võidutuli ise saab alguse 23. juuni hommikul kell üheksa Tartus Vabadussõja mälestusmärgi Kalevipoeg juures, kui ühendatakse omavahel mälestustuli ja muinastuli.

Samas annavad kaitseminister Mart Laar ja kindral Ants Laaneots Kaitseliidu malevate tuletoojatele üle ka tuletooja medalid.

Mälestustuli süüdatakse 22. juunil Tori kirikus  Eesti Reservohvitseride Kogu korraldatud Võidupüha eelsel tänu- ja mälestustseremoonial.

Reservohvitserid viivad tule edasi Tallinnasse Vabaduse väljakule, kuhu see jõuab kella 12st kuni 14ni kestva sõjaväeorkestrite kontserdi lõpuks.

Vabaduse väljakul on tulevalves kodutütred, noorkotkad, naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased. Edasi liigub mälestustuli Tartu poole ja jõuab paraadilinna mootorratturite eskordi saatel.

Muinastule süütavad noorkotkad ja kodutütred Tartus Toomemäel 22. juunil kell 22 algaval kontserdil «Ütles Lembitu». Kontserdil esinevad 12 koori ligikaudu 250 koorilauljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles