Maanteeamet: üks Rabarocki alkomeeter oli ilmselt rikkis

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti liiklusohutuskampaania „Sõida kaine peaga!“.
Maanteeameti liiklusohutuskampaania „Sõida kaine peaga!“. Foto: maanteeamet

Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenbergi sõnul oli üks Rabarocki festivalil «Sõida kaine peaga»-telgis kasutatud alkomeetritest tõenäoliselt vigane.

«Kuna sellekohaseid kaebuseid tuli mitmeid, on tõenäoline, et üks alkomeeter oli rikkis,» kirjeldas Sellenberg täna hommikul läbiviidud koosoleku järeldusi.  Lõplik selgus saabub täna õhtuks, mil alkomeetrite maaletooja Rovico seadmed üle kontrollib.

Puhujaid kogunes maanteeameti telki kolme festivalipäeva jooksul üle 2500, mistõttu võis üks aparaatidest Sellenbergi hinnangul tõesti üles ütelda.

Sellenberg palus võimalike eksliku näidu saanute ees vabandust ja kinnitas, et kaks politsei käest trahvi saanud ja maanteeametile praeguseks avalduse kirjutanud juhti kutsutakse lahenduste otsimiseks ühise laua taha.

Arutluse all oli ka, kas kümme aastat kestnud liiklusohutuskampaaniat «Sõida kaine peaga» sellisel kujul üldse jätkata. Sellenberg pidas seda siiski vajalikuks, et vältida jääknähtudega autojuhtide sattumist liiklusesse.

Sellenberg lubas, et edaspidistel üritustel lastakse külastajatel kindlasti puhuda mitmesse alkomeetrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles