Ringkonnakohus mõistis Rahnu kuriteokaaslase osaliselt õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu ja Taavi Rim kohtupingis.
Kristjan Rahnu ja Taavi Rim kohtupingis. Foto: Artur Sadovski

Tallinna ringkonnakohus tühistas teisipäeval osaliselt prostitutsiooniäri ajamise eest karistatud Taavi Rimi süüdimõistmise, samas süüasjas kohtu ees olnud endise tippkümnevõistleja Kristjan Rahnu osas jättis kohus Harju maakohtu otsuse muutmata.
 

Ringkonnakohus otsustas mõista Taavi Rimi prostituutide värbamises ja tasulise seksteenuse kuulutuste internetti ülespanemises õigeks, ütles Tallinna ringkonnakohtu referent BNSile.

Ringkonnakohus tegi kohtuotsuse põhiosasse täpsustuse, mille kohaselt värbas Kristjan Rahnu prostituute ja pani internetti tasulise seksteenuse kuulutusi üles üksinda. Muus osas jättis kohus Harju maakohtu otsuse muutmata.

Kaasuse viisid ringkonnakohtusse Rahnu kaitsja Anti Aasmaa ja teise süüdistatava Taavi Rimi kaitsja Owe Ladva, kes mõlemad taotlesid oma klientide õigeksmõistmist. Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling oli jätkuvalt seisukohal, et kohtualuste süü on
tõendatud ning nende õigeksmõistmiseks puudub alus.

Harju maakohus mõistis mullu juuni keskel Rahnu ning tema tuttavad Rimi ning Heli Kõrge süüdi prostitutsiooniäri ajamises, kuid säästis neid reaalsest vangistusest. Kohus karistas 30-aastast Rahnut prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamise eest nelja ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistusega viieaastase katseajaga. 36-aastane Rim sai lõbuäri ajamise ja omavoli eest samasuguse karistuse. 32-aastasele Kõrgele mõistis kohus kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

Mullu 5. märtsil alanud protsessil ei tunnistanud Rahnu end süüdi ning sama väitis ka temaga koos kohtupingis olev endine kergejõustiklane Taavi Rim. Kolmandana kohtu all olev Heli Kõrge tunnistas oma süüd osaliselt ja ütles, et ta üüris seda korterit, milles süüdistuses juttu on.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Rahnut, Rimi ja Kõrget prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises 2007. aasta 14. septembrist tunamullu 18. veebruarini. Süüdistuse järgi üürisid
Rahnu, Rim ja Kõrge Tallinnas viit korterit eesmärgiga võimaldada seal tasulise seksiteenuse osutamist.

Ühtlasi värbasid Rim ja Rahnu Harju maakohtu otsuse järgi üüritud korteritesse tööle prostituute, panid internetti üles kuulutusi tasulise seksiteenuse osutamise kohta ning andsid
kontaktnumbriteks lõbunaiste telefoninumbrid.

Rimi süüdistatakse ka selles, et ta nõudis ühelt kannatanult 50 000 krooni väidetavat võlga ning selle kättesaamiseks ähvardas võlgnikku ja rikkus tema vara.

Rahnu, Rim ja Kõrge said süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kolme- kuni 12-aastase vangistuse. Rim sai süüdistuse ka omavolis, mille eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Politsei alustas Rahnu ja tema kaaslaste väidetava ebaseadusliku tegevuse uurimiseks kriminaalmenetlust 2008. aasta talvel.

2008. aasta 19. veebruari õhtul pidasid politseinikud Rahnu
kuriteos kahtlustatavana kinni, kuid prokurör ei taotlenud tema vahistamist ja juba järgmisel päeval pääses mees taas vabadusse. Ööpäeva veetis arestikambris ka Taavi Rim.

Rahnu tunnistas 2008. aasta veebruari lõpus, et on teinud vigu ja sattunud rumalusest probleemide keskmesse, kuid pole siiski kupeldaja. «Olen kümnevõistleja, kes on naiivsusest ja rumalusest sattunud supi sisse, mida ei soovi kellelegi,» kinnitas Rahnu meediale saadetud avalduses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles