President Ilvesel on üle 250 000 euro pangalaene

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Margus Ansu

President Toomas Hendrik Ilvesel on pangalaene kokku 256 294 euro eest, selgub Riigi Teatajale edastatud majanduslike huvide deklaratsioonist.

President on võtnud 46 660 eurot eluasemelaenu Nordea pangast ning laenu kinnisvara soetamiseks HypoVereinsbankist 209 634,53 eurot.

Varalistest kohustest on Ilvesel kaks kinnisvõlga Bayerische Hypotheken- und Wechsel-Banki ees, üks 1,92 miljoni ja teine 2,4 miljoni krooni suurune – mõlemad seoses laenuga kinnisvara soetamiseks.

Kinnisvara on president Ilvesel kolmes kohas - Ärma talu Viljandimaal Abja vallas ning kaasomandis on tal korter Saksamaal Göttingenis ja teine Würzburgis.

Isiklikke sõidukeid Ilvesel ei ole, samuti mitte aktsiaid ja ega väärtpabereid.

Presidendi ametipalk on seitsmekordne Eesti keskmine palk, sellele lisandub esindustasu 20 protsenti. Deklaratsiooni esitamise ajal oli palga maksmise aluseks riigi 7-kordse Eesti keskmise palga ning koefitsiendi 0,92 korrutis 5050,23 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles