Harju maakaitsepäeval peeti maha näidislahing

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased laskeharjutusi tegemas.
Kaitseliitlased laskeharjutusi tegemas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakaitsepäeval Paldiskis võis neljapäeval kogeda tõelist lahingumöllu politsei kiirregeerijate, Harju Kaitseliidu ja sõjaajaloo klubi Front Line esituses.

Praegu peetakse maakaitsepäevi laialdaselt üle Eesti, kuid selle korraldamine sai alguse just Harjumaalt, juba 16. korda Harju maavalitsuse eestvõttel toimunud maakaitsepäev kujunes senistest võimsamaks: näiteks pole veel kunagi saanud maakaitsepäevahuvilised lisaks lahingumöllule korraga koos tegutsemas näha merel sõjalaevu, õhus lennukeid ja koptereid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Paldiskis sai näha jõustruktuuride tutvustust ning pääste-, kaitse- ja sõjatehnika näitusi, mis annavad inimestele aimu meie riigi pääste- ja kaitsevõimekusest.

Vaatamata kehvale ilmale huvitas paldiskilasi eelkõige, kuidas politsei suudab kopterite ja kiirreageeriiajte abil ohtlike kurjategijad kahjutuks teha või kuidas Kaitseliit saab hakkama isehakanud kindrali sõjaväebandega.
 
Austuseks Eesti vabaduse eest langenutele etendati rahvale, kuidas eesti sõduritel, kes tulid 1944. aastal kodumaad kaitsma, tuli lõpuks suurtele vaenlaste jõudele alla vanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles