Lugejad tahavad Tallinna üht valimisringkonda

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Pirita elaniku häälele märksa suurem kaal kui Lasnamäe elaniku omal. Pildil on Pirita valimisjaoskond eelmise kohalike omavalituse volikogu valimiste ajal.
Praegu on Pirita elaniku häälele märksa suurem kaal kui Lasnamäe elaniku omal. Pildil on Pirita valimisjaoskond eelmise kohalike omavalituse volikogu valimiste ajal. Foto: Raigo Pajula

Gallupis osalenud Tallinnapostimees.ee lugejad peavad õigeks senise kaheksa asemel ühe valimisringkonna moodustamist Tallinna volikogu valimistel.

Ühe ringkonna poolt hääletas 76,9 protsenti gallupis osalenutest. 16,9 protsenti pidas õigeks kaheksa ringkonna allesjätmist.

6,2 protsendi vastanute arvates võiks aga volikogu valimistel olla kolm valimisringkonda, nagu on Tallinnas riigikogu valimiste ajal.

Gallupis oli ühtekokku 450 vastajat. 

Tallinnapostimees.ee küsis gallupis «Kui palju valimisringkondi peaks olema Tallinna volikogu valimistel?» ning vastuse variantideks olid: 1) kaheksa, nagu ka seni on olnud; 2) kolm ringkonda, nagu on riigikogu valimiste ajal; 3) üks ringkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles