Kohtunikud nõustusid oma palga külmutamisega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonikeskus (PAIK) toetab külaelu arengut.
Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonikeskus (PAIK) toetab külaelu arengut. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kuigi algul olid kohtunikud selle vastu, et ka nende palgad külmutatakse, siis kinnitas kohtunike ühingu esimees Meelis Eerik riigikogu põhiseaduskomisjonile, et nüüd nad enam selle plaani vastu ei ole.

Eile riigikogu põhiseaduskomisjoni istungil osalenud kohtunike ühingu esimehe Meelis Eeriku kinnitusel nõustusid kohtunikud, et ka nende palgad külmutatakse 2009. ja 2010. aastaks, rääkis põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde täna riigikogu kõnepuldis.

Arvestades riigi majanduslikku olukorda ning asjaolu, et selle eelnõuga ei muudeta tegelikult kohtunikele palkade maksmise põhimõtteid ega proportsioone kohtunikkonna vahel ega kohtusüsteemi sees, siis kohtunike ühing sellele eelnõule vastu ei vaidle, vahendas Linde kohtunike seisukohta saadikutele.

«Mööndi ka seda ühiselt, et praeguse majandussurutise tingimustes kindlasti oluliselt tõusetuvad sellised küsimused, et kohtute töö maht kasvab, juristidel on tööd rohkem kindlasti, kuritegevuse vähenemisest on siin väga raske rääkida, mis tähendab seda, et kohtute töökoormus ka edasiselt kindlasti tõuseb. Me kõik möönsime seda samuti,» lisas Linde, kirjeldades riigikogulastele eilset kokkusaamist kohtunike esindajatega.

Täna otsustas riigikogu kõrgemate riigiametnike ja riigijuhtide palkade külmutamise eelnõu teise lugemise lõpetada ning riigikogu hakkab eelnõu viimast korda arutama järgmisel kolmapäeval. Samuti tegi komisjon ettepaneku see järgmisel nädalal vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles