Tallinna koolidesse e-töövihikuid ei tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutitund Rahumäe põhikoolis
Arvutitund Rahumäe põhikoolis Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsus ei nõustu volikogu Reformierakonna fraktsiooni ettepanekuga võtta tulevast õppeaastast kasutusele e-töövihik.

Linnavalitsus toetab põhimõtteliselt elektroonilisi õppevahendeid. «Selge on see, et mida rohkem on õpetajal õppekavale vastavat materjali elektroonsel kujul, seda kiiremini suudab õpetaja ette valmistada vastava tunni,» seisab seletuskirjas. Seega annaks neile töövihikute materjalide elektroonseks muutmine võimaluse töövihiku efektiivsemaks kasutamiseks.

Linnavalitsus ei nõustu aga ettepanekuga hakata looma jälle mõnda uut õpihaldussüsteemi, vaid kasutada tuleks olemasolevaid ( IVA, VIKO, MIKSIKE, jne). Riiklikule õppekavale vastavate õpikute ja töövihikute nõuded kehtestatakse haridusministri määrusega, lisatakse seletuskirjas.

Linnavalitsuse seisukoha järgi tagatakse koostöös Tiigrihüppe sihtasutusega kõikidele haridusasutusele võimalus olemasolevate tsentraalsete kasutajasõbralike õpihaldussüsteemide kasutamiseks. Need süsteemid võimaldavad õpilastega suhelda elektrooniliselt reaalajas ning saada kohe tagasisidet.

Linnavalitsus ei toeta ka ettepanekut, et üleminek e-töövihiku rakendamisele toimuks juba 1. septembril 2009, sest koolide areng ja ressursid ei ole ühesugused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles