Ilves andis Applebaumile üle Eesti teenetemärgi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Applebaum.
Anne Applebaum. Foto: Peeter Langovits.

Poola vabariigi 90. aastapäeva pidustustel viibiv president Toomas Hendrik Ilves andis kirjanik ja ajakirjanik Anne Applebaumile üle Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi.

Presidendi kantselei pressiesindaja sõnul ütles Ilves autasu üle andes, et see on tänu mitte ainult Applebaumi GULAGi-teemalise raamatu eest, vaid viitab ka sellele, et Eesti hindab kõrgelt neid, kellel on meiega ühesugune ajalootunnetus ja kes seda julgelt väljendavad.

Applebaumi sõnade kohaselt on Eesti riigi kõrge teenetemärk tunnustuseks nii tema raamatule kui ka kõigile tema raamatu kangelastele - neile, kes pidid GULAGi laagrites kannatama. Ta lisas, et mõned kõige liigutavamad mälestused, millega ta oma uurimistöö käigus kokku puutus, pärinesid just Balti riikidest GULAGi saadetutelt.

Teenetemärgi üleandmise tseremooniale järgnenud õhtusöögil osales ka Anne Applebaumi abikaasa, Poola Vabariigi välisminister Radoslaw Sikorski.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles