Krõbe, suussulav, kreemjas. Tibake kui aastaaegade vaheldus. Kõik kihid on erilised ja terviklikus harmoonias. Tõepoolest magus ja eelkooliealiste maitsemeelele kohandatud!
Imelihtne šokolaadimaius
Põhi:
1 pakk ehk u 300 g magusat muretainast
2 sl suhkrut
vormi määrimiseks võid
Täidiseks:
1 purk suhkruga kondenspiima
2 sl mett või heledat siirupit
60 g võid
250 g hakitud šokolaadi
2–3 sl kohvikoort
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Määri koogivorm võiga ja puista üle suhkruga. Rulli külmikutemperatuuril tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel ümaraks ja õhukeseks. Eemalda pealmine leht ning pööra tainaplaat koogivormi. Suru tainas ühtlaselt kinni, servade kõrgus võiks olla u 4 cm. Torgi tainas kahvliga läbi ja pane peale küpsetuspaberileht. Kata paberi alla peidetud tainas kuivade herneste, ubade või riisiga. Küpseta põhja 15 minutit. Eemalda paber koos hernestega ja küpseta veel 10 minutit, kuni alus on kuldne ja krõbe. Jahuta toatemperatuurini.
Kuumuta madalamal temperatuuril kondenspiima, siirupit ja võid u 3 minuti jagu. Sega pidevalt, et kreem põhja ei hakkaks. Kalla muretainapõhjale ja aseta pooltunniks külmikusse tahenema. Tükelda šokolaad sentimeetristeks paladeks, kuumuta kohvikoor ja viska šokolaad sekka. Sulata väga väikesel tulel ühtlaseks ning nirista või vala kondenspiimakihile. Lase tunnike külmikus taheneda.