Tuntud skulptor tegi purjuspäi avarii

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Pärg mõne aasta eest ilmselt oma kõige tuntuma teose, helilooja Raimond Valgre skulptuuri juures.
Rait Pärg mõne aasta eest ilmselt oma kõige tuntuma teose, helilooja Raimond Valgre skulptuuri juures. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei algatas väärteomenetluse tuntud skulptori Rait Pärja suhtes, kes sõitis eile kella 10 paiku alkoholi ja unerohtu tarvitanuna Pärnu linna piiril asuvas kurvis autoga teelt välja.

Kerges joobes ja enda sõnul unerohtu võtnud 42-aastane Rait Pärg sõitis valesti valitud kiiruse tõttu Tammiste poolt linna suunas liikudes kurvis teelt paremale välja, kirjutab Pärnu Postimees.

Juhitavuse kaotanud auto paiskus üle katuse ja maandus ratastele. Auto aknast välja paiskunud skulptor sai pea- ja seljapõrutuse.

Mehel tuvastati 1,04-promilline ehk kerge alkoholijoove.

Tuntud skulptor tunnistas ise, et oli enne teelt väljasõitu alkoholi tarbinud ja unerohtu võtnud.

Pärg seletas, et ta oli eelmisel päeval saabunud pikalt reisilt ja alkoholi tarbinud ning tahtis hommikul linna suitsu ostma sõita. Unerohtu võttis ta enda ütlust mööda seetõttu, et reisilt tulles läks tal ajavahe segamini.

«Unerohi oli õnnetuses põhisüüdlane, see võimendas alkoholijoovet,» arvas Pärg. Mehe sõnul võttis ta unerohtu enne autosse istumist, kuid ei tundnud ennast sõidu ajal hästi ja otsustas tagasi pöörata.

«See on minu jaoks praegu väga valus teema. Kahetsen väga ja püüan, et edaspidi nii ei juhtuks,» ütles Pärg.

Politsei alustas alkoholijoobes autojuhtimise eest Pärja suhtes väärteomenetluse. Varasemaid karistusi Pärjal joobes autojuhtimise eest ei ole.

Rait Pärg on tuntud rahvusvaheliste skulptuuripäevade korraldajana Pärnus, ta on valmistanud kuursaali juures asuva Raimond Valgre skulptuuri. 2003. aastal valiti Pärg Pärnu aasta meheks.

Esialgu teatati politseile, et joobes juhi auto vajus parkides kraavi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles