Marika Valk asub juhtima UNESCO Eesti rahvuslikku komisjoni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Valk.
Marika Valk. Foto: Liis Treimann.

Sihtasutuse UNESCO Eesti Rahvuslik Komisjon (ERK) nõukogu otsustas tänasel koosolekul kutsuda Doris Kareva sihtasutuse juhi kohalt tagasi ja valida rahvusliku komisjoni uueks juhiks Marika Valk.

Nõukogu hinnangul on nõudmised Eestile kui UNESCO liikmesriigile ajaga kasvanud, rahvusvaheliste konventsioonidega liitumine on tõstnud ka töökoormust ja see nõuab ka efektiivsemat juhtimist.

«Me soovime, et UNESCOt Eestis rohkem tuntaks, sest see võimaldab ka UNESCO poolt pakutavaid võimalusi paremini kasutada ja tõhusamalt rahvusvahelises koostöös kaasa rääkida,» ütles sihtasutuse UNESCO ERK nõukogu liige, kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Eike Eller.

«Samuti ootame, et Eesti rahvuslik komisjon looks toimiva võrgustiku asutuste ja isikute vahel, kes on Eestis UNESCO-suunaliste tegevustega seotud. Selline koostöövõrgustik tagaks muuhulgas, et Eesti seisukohad oleksid laiemas ringis läbi arutatud ja aktsepteeritud ning tuleks rahvusvaheliselt selgemini esile,» lisas Eller.

UNESCO Eesti Rahvuslik Komisjon on Eestis tegutsenud alates 1992. aastast, sihtasutusena alates 1999.

Komisjon on ühenduslüliks ja koordineerijaks UNESCO peakorteri ja UNESCO tegevusega seotud isikute ning asutuste vahel Eestis.

Rahvusliku komisjoni üheks ülesandeks on tutvustada UNESCO eesmärke, ülesandeid ja programme, arendades koostöövõrgustikku hariduse, teaduse, kultuuri, keskkonnakaitse, inimõiguste, kommunikatsiooni ja informaatika vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles