Tegevjuht võeti liiga suure lahkumishüvitise tõttu tööle tagasi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare Golfi kodulehekülg.
Saare Golfi kodulehekülg. Foto: saaregolf.ee

Kui selgus, et lahkumishüvitiseks makstav summa ületaks pool miljonit krooni, võttis Kuressaare linna enamusosalusega ASi Saaremaa Golf nõukogu tööle tagasi varem lahti lastud tegevjuhi Aivar Aru.

Ajaleht Oma Saar spekuleeris, et Aru võeti tagasi, kuna vastasel juhul tulnuks talle lahkumishüvitisena maksta 645 671 krooni.

Linnapea Urve Tiidus väitis Aru tagasikutsumise põhjuste kohta, et mees ei lasknud läbirääkimistel töötasunumbrit alla. Aru teenis 2007. aastal golfifirma juhatuse liikmena 345 000 krooni. Millised olid läbiräägitavad summad, linnapea avaldanud ei ole.

«Pärast avaldustega tutvumist ning osa kandidaatidega vestlemist alustasime paralleelselt läbirääkimisi senise juhatuse liikme Aivar Aruga, kellel on golfiväljaku arendamisel arvestatav kogemus ning nägemus väljaku arengust,» põhjendas Aru tagasivõtmist aga nõukogu esimees Urmas Sepp. Ta ei kommenteerinud tagasivõtmise võimalikku seost lahkumishüvitisega.

Aivar Aru ise Oma Saarele golfifirma juhtimise ja tema isiku ümber toimuvat kommenteerima ei soostunud.

Kui Aru oktoobris ametist vabastati, põhjendas Saaremaa Golfi nõukogu otsust sellega, et väljaku ehituslik valmimine on toonud kaasa vajaduse kogu äriühingu juhtimisstruktuuri ülevaatamiseks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles