Ekspert: laevakindlustus kiirendab pantvangide vabastamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Future.
Kaubalaev Future. Foto: www.odin.tc

Kinnitamata andmetel võib Somaalias kaaperdatud Taani laev CEC Future olla kindlustatud ning see annab lootust Eestist pärit meremeeste kiiremale vabastamisele pantvangistusest.

Merendusväljaande Maritime Bulletin-Sovfracht peatoimetaja Mihhail Voitenko sõnul kindlustasid laevaomanikud umbes kuu aega tagasi oma aluseid kuni kahe miljoni USA dollari eest, et korvata piraatide poolt tekitatav kahju, vahendasid ERR Uudised venekeelset «Aktuaalset kaamerat».

«Kui laevaomanik lepib kokku 1,5 miljoni dollari suuruse lunaraha maksmises, siis saab ta kindlustuselt sellise summa. Kindlustada saab nii laeva, terve laevastiku kui ka ühe sõidu läbi Adeni lahe,» lisas Voitenko.

Kaaperdatud laeva omaniku, Clipper Groupi esindaja keeldus aluse kindlustust kommenteerimast.

Eelmisel reedel kaaperdasid Somaalia piraadid Adeni lahes kaubalaeva, mille pardal on 13 meeskonnaliiget, neist seitse on Venemaa elanikud, viis Eesti elanikud (neli neist Venemaa kodanikud ja üks välismaalase passiga) ning üks Gruusia elanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles