Päästeamet kontrollis laulu- ja tantsupeoliste tuleohutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste ja kolmandate klasside rahvatantsurühmad saabuvad Lauluväljakule.
Teiste ja kolmandate klasside rahvatantsurühmad saabuvad Lauluväljakule. Foto: Liis Treimann

Päästeamet kontrollis eile Tallinna 52 tantsu- ja laulupeolisi majutavas koolis tuleohutusnõuete täitmist.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppeli sõnul vaadati operatiivkontrolli käigus üle koolide evakuatsiooniteed ning tulekustutite olemasolu.

Päästeametnikud kontrollivad niigi igal aastal koolides tuleohutusnõuete täitmist. «Eile käisid nad koole kontrollimas just seoses laulu- ja tantsupeo majutusega. Kohe esimesel päeval kui lapsed tulid, käidi neis koolides, kuhu lapsed juba jõudnud olid,» rääkis Koppel.

Päästeametnikud kontrollisid peamiselt seda, kas evakuatsioonitee on vaba. Veenduti, et väljapääsuks mõeldud treppide ja uste ette ei oleks seoses madratsite klassipõrandale paigutamisega tõstetud näiteks laudu või kappe.

Kontrolliti ka tulekustutite olemasolu ja töökorda. Päästeametnikud vaatasid lisaks, et kooli esindajad oleks teinud grupijuhtidele selgeks evakuatsioonitee. Sel juhul oskab grupijuht õnnetuse korral lapsed ohutult välja juhatada.

Koolides, mida päästeamet külastas, olid üldjuhul kõik tuleohutusnõuded täidetud. Kuna koolides niigi rutiinseid kontrolle tehakse, siis suuri eksimusi ei avastatud. Leiti vaid mõned vead, näiteks oli ühes koolis ukse ette klassilaud lükatud. Avastatud vead paluti ära parandada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles