ERR.ee: rektor Raud tahab Eesti Ülikooli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli tekkel
Tallinna Ülikooli tekkel Foto: Tallinna Ülikool.

Tallinna Ülikooli rektori Rein Raua sõnul pole ammu enam mõtet vaielda, mitu ülikooli Eestis peaks olema, vaid eelkõige oleks vaja ühte paremini integreeritud kõrghariduse süsteemi.


«Seda võiks nimetada näiteks Eesti Ülikooliks analoogia põhjal Iirimaa rahvusülikooliga, mis ühendab mitut Iirimaa eri otstes paiknevat iseseisvat ja iseseisvalt toimivat ülikooli,» rääkis Raud intervjuus «Terevisioonile», vahendab ERR Uudised.

Nn Eesti Ülikooli alla võiksid Raua sõnul kuuluda kõik suuremad ülikoolid ning peamine on, et nende tegutsemispõhimõtted peaksid olema veelgi rohkem ühtlustatud kui praegu.

«Praegu on meil ülikoolide vaheline kvaliteedikokkulepe, kuid neid võiks olla enam. Meie õppeinfosüsteemid võiksid olla nii sarnased, et saaksime näidata üksteise pakutavaid kursusi ka teistele üliõpilastele,» selgitas Raud.

Ta meenutas, et ka praegu on võimalik Tallinna Ülikooli tudengil võtta aineid näiteks Tartust, lisades, et ka olemasoleva süsteemi piires ei ole koostöövõimalused ammendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles