Tallinn annab Aunastele 20 000–kroonise stipendiumi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste hakkab uues saates rääkima ainult headest uudistest.
Maire Aunaste hakkab uues saates rääkima ainult headest uudistest. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb tänasel istungil heaks kiita 20 000 - kroonise meediastipendiumi andmise kaheksale Eesti ajakirjanikule, kelle seas on ka tuntud teleajakirjanik Maire Aunaste.

Aunastele annab linnavalitsus stipendiumi uue saate «Head uudised» toetuseks. Teleajakirjanikest saavad 20 000 - kroonise stipendiumi saate Subboteja juhid Mihhail Vladislavlev ja Aleksandr Zukerman ning seda multikultuurse Euroopa tutvustamiseks.

TV 3 uudistejuht Märt Treier saab aga stipendiumi noortele suunatud töö toetuseks.

Ajalehtedes ja ajakirjades töötavatest ajakirjanikest saab stipendiumi Postimehe töötaja Andrei Babin paljurahvuselise Eesti elu kajastamiseks, Molodjož Estonii reporter Josef Katz kultuuri- ja koduloolise esseesarja valmimiseks, Maalehe peatoimetaja asetäitja Peeter Ernits raamatu kirjutamiseks «pronksööst» ning Eesti Ekspressi ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja tõsielusarja RU.EE tootmiseks.

Stipendiumi asutamise eesmärgiks on linnavalitsuse teatel elanike adekvaatne informeerimine ja kaasamine ning erikeelsete meedia- ja kultuuriruumide lähendamine.

«Eestis elavad eesti - ja venekeelsed inimesed peaksid olema ühtmoodi informeeritud, et ületada ühiskonnas levivat kultuurilist võõristust ja sallimatust teiskeelsete suhtes», märkis linnavalitsus oma stipendiumite andmise otsuses. «Seda on võimalik saavutada kaasamaks positiivse häälestusega ajakirjanikke süvenema integratsiooniteemasse ning rahvusteema erinevaid aspekte meedias süstemaatiliselt käsitlema.»

Meediastipendiumi asutamisega tahab linnavõim motiveerida eesti- ja venekeelses meedias ajakirjanikke, kes tahavad rahvusteemat käsitleda, probleemidest avameelselt ja objektiivselt rääkida.

Tallinna meediastipendium on kaheosaline, mis tähendab, et stipendiumi saanud ajakirjanike tegevust hinnatakse ning kuue kuu pärast võivad nad saada ka teise stipendiumi, mis on 40 000 krooni suurune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles