Tallinna kesklinnas põlenud maju lammutada ei tohi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Tallinnas Aia tänaval
Põleng Tallinnas Aia tänaval Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tallinna kesklinnas Aia ja Inseneri tänava nurgal eile põlenud maju lammutada ei tohi, sest sellele alale ei ole algatatud detailplaneeringut.

Põlenud maju pildistamas käinud Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik rääkis ERR Uudistele, et need asuvad muinsuskaitsealal, vanalinna kvartalis 57B, kuid ei ole mälestiste nimekirjas.

Dubrovniku sõnul tuleb Tallinnas tihti ette elaniketa puumajade põlenguid, mille järel maja lihtsalt lammutatakse ning selle kohale rajatakse parkla. «Ei ole vaja mingit investeeringut – saadakse kohe tulu,» märkis ta ning lisas, et detailplaneeringuta muinsuskaitsealal asuvaid põlenud maju siiski lammutada ei tohi.

Tallinnas Inseneri ja Aia tänava ristmiku kvartalis põlesid teisipäeva õhtul elamu, majajäetud maja ja kuurid. Tulekahjus sai kergelt kannatada inimene, tugevate tule- ja veekahjustustega maja muutus elamiskõlbmatuks.

Esialgse hinnangu kohaselt sai tulekahju alguse kuuridest, põlengu tekkimise täpsemad asjaolud selgitab kriminaaluurimine.

Mahajäetud maja Inseneri tänaval on põlenud varemgi, viimati oli seal tulekahju tänavu 7. ja 8. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles