TTÜs tahetakse õppida ärindust ja informaatikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnale saab kandideerida ka koostööd mõne kõrgkooliga tehtud projektide vallas.
Auhinnale saab kandideerida ka koostööd mõne kõrgkooliga tehtud projektide vallas. Foto: Mihkel Maripuu

Esimese kolme päevaga on Tallinna Tehnikaülikoolile esitatud üle 4300 sisseastumisavalduse, noorte seas on populaarseimad ärinduse ja informaatika erialad.

«Seni on kõige rohkem sisseastumisavaldusi esimesse astmesse meie ülikooli infotehnoloogia- ning majandusteaduskonda. Kõige populaarsemad erialad kõrghariduse esimeses astmes on ärindus, geenitehnoloogia, informaatika ja avalik haldus,» ütles TTÜ vastuvõtutalituse juhataja Anne Urbla.

Kõrghariduse esimesse astmesse on alates esmaspäevast antud üle 3800 avalduse. TTÜ puhul sisaldab see nii bakalaureuse-, inseneri- kui ka rakenduskõrgharidusõppesse kandideerijaid.

Doktoriõppese on vähem kui kolme päeva jooksul kandideerinud umbes 120 inimest.
Magistriõppesse saab avaldusi esitada alates tänasest ning kella kolmeks pärastlõunal oli seda teinud juba üle 360 soovija. Kuna magistriõppes on alles esimene päev seljataga, siis ei saa veel trende välja tuua.

Urbla selgitas, et esmakordselt sel aasta ei pea TTÜ enda lõpetajad magistriõppese kandideerijad kaalutletud keskmise hinde pärast kohale tulema, kool saab need andmed õppeinfosüsteemist. Seetõttu on inimesi, kes sisseastumisavalduse tegemiseks kooli kohale peavad tulema iga aastaga vähem, ning suur osa avaldusi esitatakse elektrooniliselt SAISis.

Täna pärastlõunaks kella 15.15-ks oli TTÜ-le laekunud üle 4342 sisseastumisavalduse, neist 361 magistriõppesse, 124 doktoriõppesse, 3857 kõrghariduse esimesse astmesse. Arvestatud on nii tasuta (riigieelarvelistele) kui ka tasulistele kohtadele esitatud avaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles