Skip to footer
Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730
Saada vihje

Küüslaugu-sinepimekiga lihavardad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugu-sinepimekiga lihavardad

Neljale

500 g veisefileed, suupärasteks tükikesteks lõigatud
2 rammusat purustatud küüslauguküünt
1 sl oliiviõli
1 sl punast veiniäädikat
1 sl täisterasinepit
1 tl suhkrut või mett
serveerimiseks lavašileiba, rohelisi salatilehti

Aioli kaste:
1,5 dl majoneesi
1 sl täisterasinepit või 2 purustatud küüslauguküünt
1 sl sidrunimahla, pisut riivitud sidrunikoort
maitseks soola-pipart

Aseta soola-pipra ja suhkruga maitsestatud lihatükid küüslaugu, sinepi, äädika ja õliga kaussi ning sega kõik korralikult läbi. Kata toidukilega ja lase külmikus vähemalt 30 minutit maitsestuda. Seejärel lüki lihatükid vardasse. Grilli pannil või sütel igalt küljelt 2–3 minutit ning hoia siis pisut aega fooliumis. Grilli ka lavaš ning serveeri koos salati ning aiolikastmega.
 

Kommentaarid
Tagasi üles