Marjane veinitarretis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjane veinitarretis
Marjane veinitarretis Foto: Jaan Heinmaa

4 lehte želatiini (½ tl želatiinipulbrit vastab 1 lehele želatiinile)
300 g värskeid või külmutatud marju
100 g suhkrut
1 dl meelepärast siirupit või mahlakontsentraati
500 ml vahuveini

Paisuta ja sulata želatiin pakendil oleva juhise järgi. Vedelikuks kasuta vahuveini.
Pane peotäis marju kõrvale ja kuumuta ülejäänu koos suhkru, mahlakontsentraadi ja 50 ml veiniga keema. Kuumuta nõnda u 5 minutit, kuni marjad on siirupiseks keenud. Hõõru segu läbi sõela ja lisa sulatatud želatiin. Sega ning vala juurde vahuvein. Koori ära pinnale jääv vaht ning kalla 6 tassi või ühte suurde vormi kolmandik tarretisesegust. Aseta külmikusse ja lase taheneda. Jaota kõrvalepandud marjad portsudele ja vala jälle peale (toasoojas hoitud) veinisegu. Lase jällegi tarretuda. Lõpuks jaota portsude vahel ülejäänud segu ja lase korralikult taheneda. Serveerimiseks kasta vormid kuuma vette nii, et vesi tarretise peale ei läheks ja kummuta taldrikul. Vaniljevahuga imeline!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles