Ärimees Sarri sai tagasi mitukümmend relva

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Andres Sarri
Suurärimees Andres Sarri Foto: Priit Simson/EPL

Kohus tunnistas põhiseadusega vastuolus olevaks relvaseaduse sätte, mille alusel peatati suurärimehe Andres Sarri relvaluba.

«Põhja prefektuuri eelmise aasta 2. novembri otsusega peatati Andres Sarri relvaload ja paarkümmend relva hoiustati põhjusel, et Sarri oli tunnistatud kahtlustatavaks, kirjutas Äripäev.

Relvaseaduse paragrahv 43 nägi ette, et pelgalt kahtlustatavaks tunnistamise faktist piisab relvalubade peatamiseks.

Kriminaalasi Sarri osas lõpetati ja politseiprefektuuri 26. märtsi otsusega taastati relvalubade kehtivus ja relvade valdamise õigus.

«Vaatamata sellele olid Sarri, kes oli Eesti Jahimeeste Seltsi juhatuse liige, Eesti Laskuriliidu president ja Rahvusvahelise Safari klubi auliige, õigused piiratud ligi viie kuu vältel. Lugupeetud suurärimeest koheldi mõistliku aluseta kui potentsiaalset ohtu kujutavat isikut, kelle staatus ei võimaldanud omada relvaluba ega vallata relva,» tõdes Sarri kaitsja vandeadvokaat Leon Glikman.

Tallinna halduskohtu 11. novembri otsusega tunnistati Sarri suhtes tehtud haldusakt õigusvastaseks ja relvaseaduse vastav säte põhiseadusega vastuolus olevaks. Otsus edastati riigikohtule, kel on põhiseaduslikkuse osas viimase sõna õigus.

Autoärimees Andres Sarri pääses kevadel Villu Reiljaniga seotud altkäemaksukahtlustusest, sest riigiprokuratuuril nappis Sarri vastu otseseid tõendeid.

Loe lisaks! Reiljani ja Sarri tehingutes ei leitud korruptiivsust

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles