Nõrk giiditeenus sunnib ristlus-reisijaid Saaremaast loobuma

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa sadam on reisisadam, mis asub Ninase külas Küdema lahe ääres.
Saaremaa sadam on reisisadam, mis asub Ninase külas Küdema lahe ääres. Foto: Tallinna Sadam

Selle suve jooksul jääb ära vähemalt kaks ristluslaeva külastust Saaremaale, mis tähendab tuhandete turistide kaotust, ja tagasiside näitab, et reisijad ei ole rahul pakutava giiditeenusega.

Tallinna Sadama kruiisilaevade ärisuunajuht Sirle Arro ütles, et ilmselt jäeti graafikust välja just Saaremaa, mitte mõni teine peatus, kuna reisijad olid varasema külastuse ajal andnud Saaremaale kõige madalama hinnangu, kirjutas Saarte Hääl.

Saaremaa miinustena toob Arro välja sadama kauguse vaatamisväärsustest ja heade giidide nappuse.

Ristluslaevu vastu võtvad ettevõtted on pandud ka väga raskesse olukorda, kui saarele tuuakse korraga ligi tuhat mugavustega harjunud ja sageli pigem vanemapoolset reisijat ning neile kõigile on vaja tipptasemel transporti ja giiditeenust.

Paraku ei ole meil võimalik vastu võtta ligi tuhat turisti ning pakkuda neile 30 head ja väljaõpetatud giidi, ütles Saaremaale saabuvatele külalistele tegevust pakkuva Arensburgi Reiside juhataja Margus Mölder, lisades, et arenguruumi on ka busside osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles