Advokatuuri kantsler: Kaasiku väljaarvamist arutatakse juuli lõpus

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Voltenberg
Kristel Voltenberg Foto: Peeter Langovits

Advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergi sõnul on vandeadvokaat Viktor Kaasik 29. juunil esitanud advokatuuri juhatusele avalduse advokatuurist väljaarvamiseks ja seda arutatakse advokatuuri juhatuse järgmisel korralisel istungil, mis toimub 26. juulil.

Voltenbergi sõnul on sellele istungile oodatud ka Viktor Kaasik, kellega koos siis küsimust arutatakse.

«Sisulisi arvamusi, selgitusi ja hinnanguid antud asjas saab anda vaid härra Kaasik ise,» sõnas Voltenberg. «Kindlasti ei ole sellised juhtumid meeldivad.»

Voltenberg lisas, et tema hinnangul oleks enne härra Kaasiku ärakuulamist meelevaldne antud asjas mistahes järeldusi teha.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu lahkub 1. augustil ametist, põhjuseks prokuratuuri poolt esitatud kahtlustus pistise võtmises. Pistise andmise kahtlustus lasub tuntud advokaat Viktor Kaasikul.

Advokatuuri aukohtu liikme Andres Aaviku sõnul võtab advokaat Viktor Kaasikuga juhtunu sõnatuks.

«Pikaajaliste kogemustega advokaat ja selline kahtlustus – mida saab siia juurde öleda?» küsis Aavik. «Oma tegevusi ja suhteid peab korraldama nii, et oleks välistatud sattumine halli tsooni, kus võidakse kahtlustada milleski muus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles