Kaitseministrid arutasid NATO edasisi õppusi Baltikums

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eesti ja NATO lipud.
Pildil on Eesti ja NATO lipud. Foto: Toomas Huik

Eesti, Läti ja USA kaitseministrid arutasid kohtumisel Tallinnas NATO ühisõppuste edasist kavandamist Balti riikides NATO kohaloleku tugevdamiseks regioonis.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo, Läti kaitseminister Vinets Veldre ja Leedu suursaadik NATO juures Linas Linkievicius kohtusid täna õhtul Eestisse NATO-Ukraina kõrgetasemelistele konsultatsioonidele saabunud Ameerika Ühendriikide kaitseministri Robert M. Gatesiga, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kohtumisel arutati ISAFi operatsiooni Afganistanis, NATOs käimasoleva Balti riikide kaitseplaneerimisprotsessi kulgu, Balti riikide õhuturbe küsimusi, samuti küberkaitse ja USA sõjaliste abirahade (Foreign Military Financing, FMF) küsimusi.

«Sisuline kaitsealane koostöö kolme Balti riigi ja USA vahel on järjekindlalt süvenenud ja see koostöö tugevneb veelgi,» tõdes Aaviksoo.

Ministrid tundsid rahulolu 21. oktoobril toimunud NATO õhuturbe operatsiooni eduka läbiviimise üle ja rõhutasid NATO õhuturbe olulisust Balti riikidele kui ka
allianssile tervikuna.

«USA, nagu ka teiste NATO liitlaste tugev panus Balti riikide õhuturbe tagamisel on suure kaitsepoliitilise väärtusega,» ütles kaitseminister Aaviksoo.

Afganistani operatsioonist rääkides rõhutasid ministrid operatsiooni osalevate riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide parema koordinatsiooni vajadust, samuti Afganistani politsei ja relvajõudude tugevdamise ja vägede suurendamise vajadust.

«Lisaks olulisele USA panuse suurendamisele Afganistanis peaks seda tegema ka Euroopa riigid,» sõnas Aaviksoo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles